ALL NUT ULJA

 

Hladno ceđena ulja su poznata po svojim izuzetnim hranljivim svojstvima, ali i punom i neobičnom ukusu. S obzirom da se ova ulja dobijaju mehaničkim postupkom pri temperaturi koja ne sme prelaziti 50° stepeni, ona zadržavaju svu punoću i hranljivost plodova od kojih su napravljeni. Osim što predstavljaju izvor energije, redovnim korišćenjem ovih ulja u ishrani doprinosi se boljem zdravstvenom stanju organizma.
All nut u svom asortimanu ima nekoliko vrsta hladno ceđenih ulja: ulje koštice šljive, ulje lešnika, ulje koštice kajsije. Sva ulja se prave od domaće, pažljivo odabrane sirovine.
Bogatstvom i punoćom ukusa, All nut ulja obogaćuju jela i poslastice, ali svoju primenu nalaze i u prirodnim kozmetičkim proizvodima visokog kvaliteta.

 

 

 

 

 

ULJE KOŠTICE ŠLJIVE, zlatne je boje i punog ukusa, pomalo nalik na marcipan.Ovo izuzetno hranljivo ulje, koristi se kao salatno ulje i odlično se slaže sa povrćem. Može se preliti preko grilovanog ili barenog mesa, a sladoledu i čokoladi daje nesvakidašnji ukus. Oplemenjuje ukus hleba i peciva i daje mu sasvim neobičnu i interesantnu notu.Veoma je hranljivo i izuzetno bogato vitaminom E, što ga čini odličnom bazom za kozmetičke proizvode namenjene suvoj i zreloj koži. Lako je razmazivo i na koži ne ostavlja masan trag. Ima blagotvorno dejstvo na kožu oštećenu opekotinama.

 

 

 

 

 

 

 

 

ULJE KOŠTICE KAJSIJE je svetlo zlatne boje, delikatnog mirisa i punog kusa. Čitav niz zdravstvenih koristi dolazi nam sa ovim uljem,mononezasicene masne kiseline, vitamin B grupe, vitamin E, svi od velikog značaja za prevenciju kardiovaskularnih oboljenja.Ulje koštice kajsije odlično se slaže sa čokoladom, a kremovima, prelivima i sosovima daje slatkastu, neobičnu aromu. Lepo se slaže sa starim srpskim sirevima.
U kozmetici je od davnina poznato po svojim svojstvima regenreacije zrele kože.

 

 

 

 

 

 

 

ULJE LEŠNIKA je vredan nutritivni proizvod, jer poredspecifičnog sastava masnih kiselina ima ivisok sadržaj tzv.minornih komponenti: vitamin E, vitamin B6, magnezijum, gvožđe, bakar, selen. Odlično je za prevenciju arteroskleroze, ali i za oporavak crevne flore i prevenciju probavnih smetnji. Ovo ulje je svetlo-žute boje, nežnog mirisa i božanstvenog ukusa. Koristi se kao salatno ulje, za sosove, dresinge, preko ribe, mesa, povrća, a odlično se slaže sa plavim sirevima. Kolačima daje divnu aromu. Kao bazno ulje za kozmetiku, koristi se u kozmetičkim proizvodima namenjenim masnoj i problematičnoj koži, kao i preparatima za sunčanje ili borbu protiv celulita.