Beograd 20.01.2014 Cumicevo sokace, ALL Nut , Potpuno prirodna eterična i jestiva, hladno ceđena ulja, sapuni, kupke, kozmetika, melemi. Jasna i Miroslav Stojanovic .

 

 

ALL NUT PRIČA

Priča o ulju koštice šljive i All nut brendu počela je 2009.godine. Prvi korak je bilo usavršavanje proizvodnje ulja koštice šljive – osnovnog sastojka all nut-a – koje se dobija hladnim ceđenjem jezgra koštica šljive iz Srbije. Kako niko nije proizvodio ovo ulje u Srbiji u to vreme, proces se odvijao kroz istraživanje, probe i učenje na sopstvenim greškama.

Vremenom, kako smo ovladavali tehnologijom proizvodnje ulja, otvaralo se sve više mogućnosti za njegovu primenu. Pored fantastičnog ukusa i obilja nutrijenata, hladno ceđena ulja dragoceni su sastojak preparata za negu kože.

>Vrlo brzo smo uobličili koncept “Za jelo i telo”. Od ulja koje sami proizvodimo, a koja su jestiva, pravimo i prirodne kozmetičke proizvode. Magija za sva čula.
Naš mali I odabran tim sa puno pažnje, ljubavi i poštovanja prema prirodi i ljudima, pokušava da stvori pravu kombinaciju starog i novog, nauke i misterije.
Inspiracija nam je svakako u našoj tradiciji, i vezi sa prirodom, zemljom I njenim plodovima, našoj gostoprimljivosti, i svim onim lepim stvarima našeg podneblja, na koje ponekad I zaboravimo.

Svi All nut kozmetički proizvodi ručno su rađeni, u malim serijama kako bi uvek bili sveži, i isključivo od prirodnih sastojaka. Ne koristimo veštačke boje i mirise, već najkvalitetnija etarska ulja. Kozmetika ne sadrži parabene, sulfate I štetne konzervanse. Trudimo se da sirovine budu sa našeg podneblja, od lokalnih malih proizvođača, kojih ima više nego što se pretpostavlja, I koji imaju zaista nesvakidašnju ponudu.
U svakom kozmetičkom proizvodu nalazi se barem jedno od tri jestiva ulja koja sami proizvodimo. Sami proizvodimo i neke druge sirovine, kao što su uljni macerati, koji se dobijaju potapanjem cvetova, ili plodova biljaka u ulja, ostavljajući u njima dragocene nutrijente.

Rezultat ovog pažljivog odabira sastojaka prepoznaje se i na prvi “miris” I na prvi “dodir”. Posetioci u našim radnjama mogu na licu mesta pomirisati I osetiti teksturu svih krema, seruma, ulja za negu kože, raznih losiona, melema. Imamo verne mušterije na svim kontinentima.

Radnja u Beogradu je na listama raznih turističkih priručnika i vodiča kroz Beograd. Druge radnje nalaze se u Crnoj Gori I otvorene su samo tokom turističke sezone.
Izgled radnje verno oslikava raznovrsnost samih proizvoda, a izgledom podseća na laboratoriju I na apoteku I na “bakinu kuhinju”.

Posetioci naših radnji, nisu obavezno i kupci. Svakome ko uđe u radnju posvećujemo punu pažnju, bez obzira da li će odlučiti da kupi neki proizvod, samo porazgovara sa nama, popije čašu domaćeg soka od zove ili čašicu lepe rakije.

Prijatelji našeg rada su ljudi iz celog sveta koji tragaju za kvalitetom, pravim vrednostima i pozitivnoj inspiraciji – osnovnim elementima istinski dobrog života.